Whirlpool

Чекор 1
За да најдете резевен дел за брендот Whirlpool кликнете на линкот подоле
http://www.scc-service.com/index.php?id=welcome&L=0
се отвара нова Веб страна во која треба да внесете Username и Password.

Чекор 2
За Username внесете: orce@euromed.com.mk
а за Password внесете: Neptunmk
Откако ке се логирате се отвара следниот прозорец, каде што се избира полето Service information кое што е обележано со жолто.

Чекор 3
Откако ќе го отворите следниот прозорец имате две можности:
1. Да го внесете n/c кодот од вашиот уред во првото поле – тоа е бројка која се наоѓа на налепницата од вашиот уред и започнува со 85xxxxxxxxxx и содржи 12 броја
2. Во средното поле да го впишете моделот на уредот кој го поседувате

Чекор 4
Откако ќе го внесете моделот на вашиот уред кликнувате на копчето Find и ќе се отвори моедлот на производот, каде треба да го пронајдете вашиот модел и да кликнете на Exploded View:

Чекор 5
Се отвара шемата на производот во случајов машина за перење алишта и од десната страна имате поглед на деловите означени со бројка, бројката од левата страна е надоплнета со бројот на делот кој ви е потребен (part number), тоа е бројот кој ви е потребен за да го нарачате соодветниот дел. На пр. Делот под број 1100 има п/н 4810 714 24001 – рачка за врата. Откако успешно го пронајдовте вашиот дел можете да не контактирате за нарачка.