Arcelik групација

Чекор 1

За да најдете резевен дел за брендовите од групацијата Arcelik (Beko, Blomber и Grunding) кликнете на линкот подоле
https://manusoft.arcelik.com/monasystem/authentication/login/
се отвара нова Веб страна во која треба да внесете User, Password и Captcha код.

Чекор 2
А) во полето (User) внесувате: 45875-01
Б) во полето (Password) внесувате: videodata
В) во полето (Captcha) го внесувате кодот што ке се појави на сликата (кој што се менува на секое ново отварање на страната) во случајов BCY80 (внимавајте на големи и мали букви)

Чекор 3
Откако ќе ги внесете User, Password и Captcha се отвара следната страна

Во полето Search внесете дел (вообичаено) бројките од моделот на вашиот уред или пак серискиот број. подоле ќе се појави пагјачко мени каде ќе го изберете точниот модел на вашиот уред.

Откако сте го кликнале точниот модел се отвара нова страница каде под Exploded Views ќе ги најдете шемите за избор на делот кој ви е потребен. На пример делови од групата врата. Со кликнување врз нив се отвара шемата.

На дадениот пример делот кој го бараме – препознаваме е означен со број 6800 истиот број го бараме на листата десно и доаѓаме до броевите 1719000700 и 1718601700 кои се part number за делот кој го бараме.

Овие броеви треба да ги испишете во контакт формата заедно со моделот и описот на делот кој ви е потребен.